Kattens Værn

Gitre

Hvert år, specielt om sommeren, når vi har vinduer og døre stående åbne, kan indendørskatte i deres nysgerrighed forsvinde udenfor, hvor de ikke er vant til at færdes. Mange katte falder desværre også ned fra vinduer og altaner i deres forsøg på at fange et insekt eller fugl.

En kat der ikke er vant til at være udenfor, kender ikke til den verden og den ved derfor heller ikke hvordan den skal klare sig. Den skræmmes af de mange ukendte lyde og fremmede lugte, og vil derfor kravle i ly under den første busk eller bil den ser.

Det betyder dog ikke, at katten ikke kan overleve, og mange bliver da også genforenet med deres ejer igen via øremærke, lokale opslag mv. når de bliver fundet.  Men det kan tage rigtigt lang tid, inden katten bliver fundet af sin ejer eller af andre. Er katten så heller ikke øremærket, kan det efter lang tid i “frihed” blive meget svært at få genforenet katten og dens ejer.

Og husk til sidst, at din kat kan komme slemt til skade ved fald fra et vindue eller en altan. Det er ikke unormalt, at katten brækker et ben, kæben, bider sig i tungen eller får indre skader på organerne.

Hvorfor tage chancen? Pas godt på din kat, og sørg for, at den ikke falder ud. Sæt et gitter i dit vindue og/eller altandør. Du kan så nyde at få frisk luft ind, og samtidig være sikker på, at din kat er i sikkerhed.

Der findes masser af inspiration på nettet. Se f.eks. her og her.

Du kan se nogle billeder af forskellige løsninger her:

Gitter-altandoer Gitter-i-altandoer2 Gitter-i-vindue2Gitter-vindue2Gitter-vindue