Kattens Værn

Internater

**Ønsker du at melde dig som plejefamilie, eller har du spørgmål omkring det, bedes du kontakte internaterne direkte via telefon eller mail**

__________________________________________________________

Se vores internater ved at trykke på genvejene herunder eller ved at bruge genvejene øverst på siden:

Brøndby

Aalborg

Slagelse

Hvis du ikke bor i nærheden af et af vores internater, findes der flere andre rundt omkring i landet, tilhørende andre organisationer. Dem finder du her.

Alle tre internater har både brug for engagerede frivillige i dagtimerne, der kan hjælpe med rengøring og kattenus, og plejefamilier til både missemødre med killinger og killinger uden missemor. Kontakt dit nærmeste internat, hvis du har lyst til at hjælpe os med de daglige opgaver eller være plejefamilie. 

Et af Kattens Værns vigtigste formål er at hjælpe tamme katte videre til nye hjem. Hos os er kattens alder ikke væsentlig. Vi formidler gerne voksne katte og seniorkatte videre til nye hjem, for nogle gange passer en rolig, voksen kat med fuldt udviklet personlighed bedre end en killing.

Før du vælger at adoptere en kat, er der nogle ting, du bør overveje.

En kat kan blive op til 20 år. Hvis ikke du er klar til at forpligte dig for så mange år, er det bedst at lede efter en voksen kat.

Det koster at have en kat. Kvalitetsfoder og dyrlægeregninger kan mærkes på et smalt budget, så vær sikker på, at du har økonomien til at tage dig ordentligt af din nye, firbenede ven.

Hvis du af en eller anden årsag ikke længere kan have katten, er det dit ansvar at sørge for at katten enten får et nyt, godt hjem, eller at den bliver aflivet.

 

Vi ser i høj grad på, om katten er egnet til at få et nyt hjem, og om den har psyken til at kunne holde til et ophold på internatet, som kan være stressende for en kat.

Herefter er katten på internatet, så lang tid det tager den at få et nyt hjem, med mindre den viser sig at mistrives i sådan en grad, at vores faciliteter ikke kan hjælpe den til at få det godt, mens den er her.

Kattene på internatet er tamme katte, der ved et uheld bliver indfanget af vores inspektører i sager med vildtlevende katte.

Det kan ikke undgås, at der ind imellem går en tam kat i en af fælderne. Vores inspektører gør alt, hvad de kan for at sikre sig, at katten ikke er en ejet kat, der bor i nærheden. Det sker blandt andet ved at se på, om katten ser velplejet ud, og om den er i ordentlig foderstand. Desuden forhører de sig i området om, om nogen kender katten, hænger opslag op, og katten bliver desuden fremlyst via vores hjemmeside.

Katten bliver lukket ud igen, hvis katteinspektøren formoder, at den hører til i området, men hvis der er mistanke om, at den er blevet væk eller smidt ud, kommer den med på internatet.

En anden del af kattene på internatet kommer fra private, der af en eller anden årsag ikke længere kan have deres kat. Der står som regel en del på venteliste til at indlevere katten til vores internater, men du er altid velkommen til at kontakte dit nærmeste internat og høre nærmere, hvis du ikke længere kan have din kat.

Når du adopterer en kat fra os, vil du blive mødt med en række spørgsmål omkring din dagligdag og levevis. Det er for at sikre det bedst mulige match mellem dig og din nye kat.


Killing eller seniorkat? 

På vores internater sidder der både unge, voksne og ældre katte – og nogle gange også killinger. Sidstnævnte, samt de unge katte, sælger ofte sig selv, helt uden at vi behøver at hjælpe dem på vej. De er energiske, underholdende og betagende. De voksne katte klarer sig ofte også fint i forhold til, at finde nye hjem hos kærlige familier.

De ældre katte (syv år og opefter) har dog ikke den samme appeal for de kunder som kommer i søgningen efter en ny kat. De gør måske ikke så meget for at sælge sig selv, men ligger og slapper af i en blød katteseng eller en solbeskinnet vindueskarm. Og så er de jo gamle, de lever ikke så længe, som ejer kan man ikke ‘forme’ dem, og de kan have skavanker og sygdomme som kræver ekstra omkostninger. Det er nogle af de forbehold vi hører mod de ældre katte. Og selvfølgelig er der noget om snakken, men søger du en ny kat, så gør dig selv den tjeneste at læse videre. Det kunne jo være at det netop er seniorkatten, som vil passe til dig og dine ønsker for en tilværelse med kat.

Hvis du overvejer at adoptere en killing
Hvis du overvejer at adoptere en seniorkat