Kattens Værn

Indfangning og kommuneaftaler

Vi vil altid gerne hjælpe med indfangning, hvis du har fået en vild tilløber i dit nærområde.
Men hvis ikke din kommune har en aftale med os, skal du selv betale de udgifter, der er forbundet med indfangningen.

Hvis din kommune ikke har en aftale med os, betyder det, at kommunen ikke hjælper økonomisk. Det gør, at man som borger selv bliver nødt til at betale udgifterne til indfangningen. Vi betaler selvfølgelig også en del af de reelle udgifter, men vi har desværre ikke økonomi til at bære udgiftsbyrden alene.
Ønsker man at gøre sine lokalpolitikere opmærksom på, at en aftale ønskes, kan man skrive til kommunen direkte eller via læserbreve i lokale medier. Man har også mulighed for at starte en underskriftsindsamling. (Vi har lavet et udkast til hvordan sådan en blanket kan se ud. Den finder man her. Den kan bruges frit. Husk at skrive kommunens navn ind på de to blanke felter).

Igennem os koster det 550,00 kr. pr. kat, og det beløb dækker både indfangning og en eventuel human aflivning. Oveni kommer et kørselsgebyr på 250,00 kr. pr. dag. Hvis man ønsker at få en eller flere katte genudsat, koster det yderligere 600 kr. pr. kat for dyrlægearbejdet. De 600 kr. dækker neutralisering, øremærkning, vaccination, tjek for katteAIDS/-Leukæmi og behandling af eventuelle øremider. Katten bliver samtidig også registreret i Det Danske Katteregister. Vi dækker den resterende del af dyrlægens udgifter til katte, der skal genudsættes. Se mere om vores genudsætningsprogram her.

Du har også mulighed for at indfange katten selv. I fald du vælger denne løsning, skal du indhente en kommunetilladelse først. Ved indfangning af vildtlevende katte, skal kommunen altid give grønt lys, også selv om det sker i egen baghave. Når du har fået godkendelsen, skal du låne en godkendt kattefælde. Den kan man nogle gange låne hos kommunen og nogle gange hos en dyrlæge eller på et dyrehospital. Herefter skal du lave en aftale med en lokal dyrlæge vedrørende prisen pr. kat for aflivning eller genudsætning. Når kattene er i fælden, skal du transportere dem til dyrlægen og få dem aflivet eller ordnet. Dette er også for egen regning. Se de dyrlæger, vi samarbejder med, om genudsætningskatte her.
Husk at sætte dig ind i gældende lovgivning, før du går i gang. Den finder du her. Husk også at det altid kræver en tilladelse fra matrikelejeren, for at kunne genudsætte katte. (Dette gælder ved f.eks. lejeboliger, etageejendomme, mv.).

Hvis du ønsker at benytte os, skal du blot ringe til os på telefonnummer 38 88 12 00, lokal 1 (mandag- torsdag 10-15, fredag 10-14, frokostlukket 12.00-12.30), eller sende os en mail på kv@kattens-vaern.dk.

Hvis din kommune har en aftale med Kattens Værn, skal du i de fleste tilfælde kontakte din kommune direkte for at bestille en indfangning. I nogle få tilfælde er det dog Kattens Værn der opretter sagene for kommunen, og vi skal derfor kontaktes direkte i stedet for.
Disse kommuner har vi markeret med FED i oversigten.

 

Vi har en aftale om indfangning af vilde katte med følgende kommuner:

Aalborg

Albertslund

Ballerup

Brøndby

Dragør

Esbjerg

Favrskov

Fredericia

Frederikshavn

Gentofte

Gladsaxe

Glostrup

Greve

Gribskov

Hedensted

Herlev

Holbæk

Hvidovre

Høje-Taastrup

Ishøj

Jammerbugt

Kolding

København

Langeland

Lyngby-Tårbæk

Norddjurs

Nordfyn

Nyborg

Næstved

Odense

Ringkøbing-Skjern

Rødovre

Skive

Slagelse

Sorø

Struer

Syddjurs

Sønderborg

Tårnby

Vallensbæk

Vejen

Vesthimmerland