fbpx | Kattens værn

Katte og vinduer

Vidensdeling fra Kattens Værn

Når man er katte-ejer, er det meget vigtigt, at være ekstra opmærksom når man lufter ud. Når vinduerne står åbne kan katten komme galt afsted på flere forskellige måder.

Din kat kan falde ud af vinduet
Katte har jægerinstinkter, og er nysgerrige af natur. En flue kan være den perfekte mulighed for, at få sig en rask, lille jagt i stuen. Desværre er vinduerne også et sted hvor fluen typisk søger hen når den er indenfor. Når vinduet står åbent eller på klem, ser vi desværre mange katte, der gennem tiden har glemt hvor langt ned, der kan være når fluen skal fanges.

Kattens Værns katteinspektør Jan beretter: "når en kat falder ud af et vindue fra 3. sal kan den selvsagt falde ned og komme slemt til skade - det er aldrig rart, at bringe en kat med brækkede ben til vores dyrlæger. I bedste tilfælde går det godt, og katten lander heldigt uden at komme til skade. Men hvad skal katten dog gøre når den aldrig før har været udenfor, og ikke kan komme tilbage ind i boligen når det f.eks. er en etage-ejendom? Jeg ser mange eksempler på katte, der hermed løber væk og ender med at leve som vildkat. Det er et farligt liv for en kat at begynde på, når man før har været en tam huskat, som er vant til at få maden serveret og har en varm sofa at putte sig i".

Din kat kan komme slemt i klemme
Katten kan komme i klemme i et vindue, og den kan komme til skade i kampen for at slippe fri eller, i værste tilfælde, blive kvalt. Det har vi desværre set eksempler på hos Kattens Værn. 

Altansikringer/altandørsgitre:
Har du altan og ønsker du, at gøre den til et værested hvor din kat også kan få lov at tilbringe tid og hygge sig? Så er det vigtigt at sikre altanen så ikke kan falde ned. Vi har desværre alt for stor erfaring med katte, der er kommet slemt til skade og, i nogle tilfælde, ikke står til at redde.

 

Der findes finmaskede net, der kan monteres på altanen. Så kan både ejer og kat nyde altan og udsigt sammen og hver for sig. En alternativ løsning kan være, at du bygger et mindre udebur, som kun fylder noget af altanen. Her kan du evt. give katten adgang via en kattelem. Du kan alternativt bygge et mindre udebur der kun fylder noget af altanen og evt. give katten adgang hertil via kattelem.