Testamente og arv

Skrevet af Fundraiser Pia Borsdal

HAR DU TAGET STILLING TIL DIN ARV?

Det er helt naturligt at betænke sine nærmeste, i et testamente. Dog er flere og flere begyndt også at betænke velgørenhedsorganisationer, når testamentet skal tegnes.

For foreninger som Kattens Værn, har det afgørende betydning for eksistensen at blive betænkt i et testamente. Samtidig kan det også være en stor hjælp for dine nærmeste pårørende, at du har taget stilling til, hvad der skal ske med din arv.

Har du ingen arvinger, tilfalder din arv staten, hvis du ikke har tegnet et testamente.

Hos Kattens Værn gør vi det så let som muligt for dig at betænke os i dit testamente, hvis du ønsker det. Og så er det i øvrigt gratis, når du benytter dig af vores advokat Jytte Holm-Larsen.

Hele det beløb, du vælger at testamentere til os, går ubeskåret til kattene. Betænker du Kattens Værn i dit testamente, kan det faktisk også være sådan, at dine arvinger ikke får mindre ud af din arv.

Kattens Værn er som velgørenhedsorganisation fritaget for at betale afgift. Det betyder, at al arv som doneres til foreningen, går ubeskåret til vores arbejde med vilde og herreløse katte i Danmark.

Hvis du i din arv, ønsker at tilgodese for eksempel en nevø eller en niece, kan testamentet sammenfattes, så det bliver Kattens Værn, der betaler størstedelen af boafgiften. Via denne model, får arvingerne en større glæde af deres arveandel og kattene bliver stadig tilgodeset.

En ting er sikker – har du ingen familie og har du ikke tegnet et testamente der beskriver, hvad der skal ske med din arv, tilfalder pengene fra dit bo statskassen.

Et eksempel på, hvordan der kan komme mere ud af din arv:

Overvejer du at støtte Kattens Værn i dit testamente?

Vi anbefaler altid, at du tager en advokat med på råd, når du ønsker at tegne et testamente. På den måde, sikrer du dig, at alle formelle krav i testamentet overholdes. Du kan også selv skrive dit testamente, men en advokat kan hjælpe med at få testamentet registreret hos en notar, så det er juridisk gyldigt. Samtidig kan advokaten, også hjælpe dig med at testamentet nøje opfylder dine ønsker og behov.

Du kan gratis og helt uforpligtende kontakte vores advokat Jytte Holm-Larsen hos ADVODAN på telefonnummer 88 33 05 10 eller ved at sende en mail til jyhl@advodan.dk.