Genudsætning af vilde katte

Hvad er en genudsætning?

Vores genudsætningsprojekt er et, vi er særligt stolte af, da det er den eneste velfungerende løsning, der eksisterer i Danmark for de vilde katte.

Genudsætning dækker over, at en vild kat bliver indfanget, neutraliseret, øremærket og dyrlægetjekket, inden den bliver sat tilbage i sit vante område. Vi genudsætter kun katte, hvis en fodervært skriver under på at tage ansvaret for katten resten af kattens liv.
Læs mere om vilde katte HER.

Vores katteinspektører genudsætter hvert år mellem 500 og 700 katte. Det er katte, der, selvom de er vilde, har en registreret ejer, og som bliver passet godt på.

Gennem neutralisering sikrer vi, at kattene ikke formerer sig. Samtidig hjælper kattene til med at holde mus og rotter væk fra området.

Foderværter:

Når vi kræver, at der en fodervært, til at påtage sig ansvaret for katten, er det for at sikre, at de katte, der bliver genudsat, bliver passet på fremover. En vild kat kan ikke klare sig i den danske natur. Specielt vinterhalvåret er hårdt, hvor der ikke er føde nok, og katten kan have svært ved at finde ly for kulden.

En fodervært sørger for daglig mad, frisk vand og et sted, hvor katten kan komme i læ.

Vi anbefaler typisk genudsætning i et område, der har haft mange tilløbende vilde katte. Med et par genudsættere kan man i højere grad sikre, at der ikke kommer flere katte til, efter at man har fået indfanget kattene. Vores katteinspektører kan vejlede i, hvilke katte fra en vildkatteflok, det vil være en god idé at sætte tilbage som genudsatte katte. Det vil typisk være de største og stærkeste i en flok, som det bedst kan betale sig at sætte tilbage igen.

Genudsætning gennem Kattens Værns ordning, kan kun foregå gennem vores katteinspektører.