fbpx Støt forslaget om en kattelov | Kattens værn

Støt forslaget om en kattelov

Katten er Danmarks mest populære kæledyr. Alligevel er katten ikke beskyttet mod de lidelser, varige sygdomme og den angst, der følger med, når vi ikke beskytter kattedyret ved lov.

Danmark har en landsdækkende udfordring med herreløse og vanrøgtede katte. Med en kattelov, der bl.a. kan stadfæste et krav om mærkning- og neutralisering af vildtløbende katte, vil mange problemstillinger helt kunne undgås.

Konsekvenser uden en kattelov
Internaterne og borgerne kan ofte opleve magtesløshed i mødet med hjemløse katte, der er blevet ladt i stikken. Hver eneste dag oplever internater og dyreværnsorganisationer i hele landet de barske konsekvenser af den manglende lovgivning på området.

Ud over 12-ugers reglen er der ingen lovgivning, som øger ejeransvaret og velfærdsforholdene for katte.

Dyreværnsorganisationer står sammen
18 dyreværnsorganisationer inkl. Kattens Værn, har taget initiativ til et lovforslag, der skal beskytte katte bedre. Indtil videre har forslaget fået skriftlig opbakning af flere end 30.000 danskere.

Hos Kattens Værn ønsker vi en lovgivning, der beskytter katten mod forsømmelse og mod overdreven og uhensigtsmæssig avl, der har resulteret i den problematik, som vi står i i dag.
Det er en problematik, som internaterne ikke selv kan løse alene.

Dyreværnsorganisationer har udarbejdet en rapport om emnet, som du kan læse om HER