Løbegårde/volierer, vinduesgitre og altansikringer

Skrevet af Kathrine Gram for Kattens Værn

Løbegård/Voliere
Det er blevet populært at bygge en voliere til sin kat, så den kan komme ud uden at blive sluppet fri. Der er mange muligheder, men det vigtigste er, at du bygger en sikker konstruktion, så din kat ikke slipper ud. Dvs. et stærkt net med god forankring fra gulv/jord til tag. Du kan vælge at lave en del af taget overdækket. Så kan katten selv vælge om den vil sidde i skygge/læ eller om den vil ligge i solen.

Ligesom indenfor i hjemmet er forskellige niveauer en rigtig god idé. Så kan katten klatre, sidde højt og springe. Til dette kan der anvendes hylder, trapper, træstammer, grene m.m. legetøj, f.eks. en ophængt fjer, mus eller andet, kan være sjovt for katten, når vinden får det til at bevæge sig. Du kan også vælge at have en kattebakke og evt. foderplads derude – dog skal disse to ting placeres med god afstand.Altansikring
Har du altan, og ønsker du at give din kat mulighed for at være på altanen? Så er det utrolig vigtigt, at sikre altanen. På denne måde kan katten ikke komme ud og falde ned - og katte falder ned fra altaner! Det ses meget hyppigt og ofte kommer kattene meget slemt til skade og kan i nogle tilfælde ikke reddes. 

Der findes finmaskede net, der kan monteres på altanen. Så kan både ejer og kat nyde altanen og udsigten. Husk at tjekke med din boligforening, om det er tilladt at opsætte nettet. Du kan alternativt bygge et mindre udebur, der kun fylder noget af altanen og evt. give katten adgang hertil via kattelem.

Se eksempler på løbegårde og volierer

Vinduesgitre
Et par eksempler på vinduesgitre: