fbpx Mød Dyrlæge Katrine | Kattens værn

Mød dyrlæge Katrine Vedel, som har været dyrlæge i 15 år. Katrine holder særligt af katte, som hun finder både smukke og fascinerende.

I 4,5 år har Katrine været hos Kattens Værn. "Jeg er vokset op med katte, og har fra barns ben udviklet en god forståelse for kattes personlighed, som er noget helt særligt. Katte er selvstændige og samtidig sociale væsener. De har en utrolig fysisk opbygning, som gør at de kan springe og sno sig i helt utrolige højder og retninger" fortæller Katrine. "Jeg har altid villet arbejde med katte. Jeg har også en stor fascination for de store kattedyr; leoparder, tigre og pantere, som er smukke og majestætiske."

Hvad giver særlig værdi ved at arbejde hos Kattens Værn?
"Det jeg nok mest holder af, er at kunne gøre en forskel for katte i Danmark. Mit hjerte brænder for at højne kattens status, som desværre ikke tilnærmelsesvis er hvor den burde være. Katten er et intelligent og reflekterende dyr, og jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at hjælpe."


Fortæl om en oplevelse du har haft hos Kattens Værn, som har gjort dig særligt glad
Der er naturligvis rigtig mange gode oplevelser at nævne. I det store hele, så bliver jeg glad hver eneste gang at jeg helbreder en kat, som bliver befriet fra sine gener.

Jeg kan nævne en positiv sag, som jeg for nyligt havde, hvor jeg amputerede en hale på en herreløs kat. Halen havde en gammel skade, som var rigtig grim. Vævet i halen var dødt, og det var helt tydeligt at han var meget generet af det. At se ham når han vågner op fra operationen, og ikke længere er tynget, er en stor glæde og en befriende oplevelse.

Det var da også ganske sjovt, da jeg en morgen mødte ind og blev spurgt om en katte-ejers fotograf måtte tage nogle billeder. Det endte så med at være Remee og Mathilde, hvor vi blev filmet i et afsnit til TV.Har du nogle særlige råd til katte-ejere?
Jeg tænker meget ofte i min dagligdag på en helt bestemt sætning: "Tag nu ansvar katte-ejere". Det kan måske lyde som en løftet pegefinger, men for mig betyder det al verden, når en kats ejer har tænkt på at få sin kat mærket, neutraliseret og forsikret. De tre sidstnævnte kan afhjælpe så mange ærgelige situationer. Forleden dag havde jeg f.eks. et ungt par, som ikke havde fået forsikret deres ungkat, der var blevet ramt af en bil og havde brug for en operation i bagbenet. Det blev så dyrt, at parret ikke havde råd.

Jeg ville ønske, at budskabet om at tage ansvar for sin kat, i samme omfang som folk gør det med deres hunde, trængte mere igennem og nåede flere folks bevidsthed. ​​​​​​En kat er et levende væsen med sundhedsbehov, som koster penge. Så få dem nu forsikret, det er ikke så dyrt igen.

Ingen dage er ens
Jeg oplever stor variation af opgaver i min dagligdag. Der er så mange forskellige typer af behandlinger og sager - jeg ved aldrig hvad dagen bringer. Nogle dage kan jeg være næsten hele dagen på operationsstuen, andre gange har jeg mange konsultationer, hvor jeg taler meget med klienterne, som kommer ind med deres privatejede katte til behandling. Andre gange har der været en stor indfangningssag hvor f.eks. 15 katte eller flere kommer ind på samme tid og skal tilses. Der er mange herreløse katte i Danmark, og derfor løber jeg ofte stærkt, når vores dygtige inspektører kommer ind med flere katte på en gang. De skal alle undersøges, vurderes og behandles. Det giver mig en hverdag hvor jeg hele tiden bliver udfordret, og det passer godt til mit faglige behov og temperament.

Som dyrlæge, kan jeg mærke at jeg gør en konkret forskel for både vildtlevende og privatejede katte. Det er en fantastisk følelse!

Katrine Vedel, Dyrlæge
Kattens Værn