Øre- og chipmærkningLandets mange internater får hvert år et stort antal af tamme katte ind, som er blevet fundet tilløbende i villakvarterer eller sommerhuskvarterer. Nogle af kattene er sandsynligvis sat af med vilje, men en stor del er også blevet væk fra deres hjem. Et sted er der en familie, der savner sit kæledyr, men det er praktisk taget umuligt at genforene kat og ejer, hvis ikke katten er mærket.
 

Tatovering, chip eller en kombination er det bedste, du kan gøre for din kat i tilfælde af, at den skulle blive væk. Både katte, der kommer ud, og indekatte er det en god idé at sikre med mærkning. Specielt indekattene kan være svære at kalde til sig, hvis de ved et uheld slipper ud, da de er skræmte, og derfor gemmer sig, selvom de kan høre deres ejer kalde.


Når katten er mærket og registreret i Det Danske Katteregister, er du sikker på, at din kat kan hjælpes hjem til dig igen, hvis uheldet er ude.

Fordelen ved øretatoveringen er, at den umiddelbart er synlig, og det er derfor let at se, at katten er savnet. En chip er ikke synlig, men den bevarer sin læsbarhed mod tatoveringens gradvise udviskning, der kan gøre det vanskeligt at tyde på sigt.

En kombination af begge vil være det mest optimale for din kat. Din dyrlæge kan klare begge dele, mens katten er bedøvet, og husk efterfølgende at sikre dig, at dyrlægen har tilmeldt katten til Det Danske Katteregister.

Ønsker du dig en chip og/eller et øremærke til din kat?