Katteleksikon

Viden om kattens sygdomme og adfærd

På denne side finder du Kattens Værns katteleksikon med artikler om katte, deres adfærd og sygdomme.

Siden vil løbende blive opdateret med artikler om forskellige facetter af kattens ve og vel.

Aggressiv adfærd

Katten er et rovdyr og er født med stærke jagtinstinkter. Dette kan i nogle tilfælde betyde, at katten har svært ved at adskille hvad der er leg og hvad der er alvor. Så hvad vi opfatter som aggressiv adfærd, kan være helt normal katte adfærd.

Læs mere »
Aktiveringsfodring3

Aktiveringsfodring

Aktiveringsfodring betyder, at din kat ikke bare får serveret foderet i en madskål, men skal arbejde lidt for at få fat i foderet. Du tænker måske, at det er synd, at din kat ikke bare kan spise, som du kan fra en tallerken – men faktisk er det lige modsat: Når din kat er sund og rask, giver aktiverings-fodringen den mulighed for at udføre sin naturlige fødesøgningsadfærd. Når du hjælper den med at fange idéen med de forskellige opgaver, den skal løse, vil den komme til at nyde arbejdet og det er ovenikøbet sundt for den, både fysisk og adfærdsmæssigt.

Læs mere »

Allergi

Allergi er en tilstand hvor kattens immunforsvar overreagerer ved en udefrakommende stimulus. Oftest ser vi overfølsomhedsreaktioner overfor parasitter (primært lopper), støvmider og foder. Når kroppen møder stoffer (allergener) og immunforsvaret overreagerer herpå, frigøres bl.a. histamin.

Læs mere »