Vilde og vildtlevende katte

 

Hvad er en vild/vildtlevende kat?

De vilde og vildtlevende katte der findes i Danmark, stammer alle fra tamme katte, der på et tidspunkt har mistet deres menneskefamilier. De fleste af disse katte er ikke længere tamme, og kan derfor ikke håndteres uden fare for at komme til skade. Kattens Værn bruger derfor fælder til at fange disse katte ind, så både mennesker og dyr er beskyttet bedst muligt.De vilde/vildtlevende katte i Danmark kan IKKE klare sig selv, og er, især i de kolde måneder, helt afhængige af menneskers godhed for at overleve. Der er ganske enkelt ikke føde nok at finde for de estimerede 90.000 katte, når alle byttedyrene er i hi.

Mange af de katte Kattens Værn får ind er både syge, tilskadekommende og udmagrede og står derfor ikke til at redde. Heldigvis er der stadigvæk en portion hvert år, der, trods alle odds, har formået at holde sig væk fra biler, landbrugsmaskiner, rottegift, skydevåben, sygdomme, mv. og som samtidig har gjort sig så godt til bens hos dem, som har kontaktet os, at de får lov at komme tilbage. Selvfølgelig i neutraliseret, vaccineret, dyrlægetjekket, øremærket og registreret tilstand. Dette er Kattens Værns genudsætningsordning, som du kan læse mere om længere nede.

Læs mere


Kan Kattens Værn hjælpe dig?

Vi vil altid gerne hjælpe med indfangning, hvis du har fået en vild tilløber i dit nærområde.
Men hvis ikke din kommune har en aftale med os, skal du selv betale de udgifter, der er forbundet med indfangningen. (Hvis din kommune ikke har en aftale med os, betyder det nemlig, at kommunen ikke hjælper økonomisk. Kattens Værn betaler selvfølgelig også en del af de reelle udgifter, men vi har desværre ikke økonomi til at bære udgiftsbyrden alene).

Hvordan får du oprettet en indfangningssag?

Hvis din kommune har en aftale med Kattens Værn, skal du i de fleste tilfælde kontakte din kommune direkte for at bestille en indfangning. I nogle tilfælde er det dog Kattens Værn der opretter sagerne for kommunen, og vi skal derfor kontaktes i stedet for. Se mere og opret en sag HER.
 

Hvad er en genudsætningskat/Kattens Værns genudsætningsordning?

Når du får indfanget en vild/vildtlevende kat igennem Kattens Værn og ønsker at få katten tilbage igen som musefanger, tilbyder vi at ordne det hele for dig, til en fordelagtig pris. Rent praktisk betyder det, at vi tager katten med til en af vores samarbejdsdyrlæger. Denne dyrlæge sørger for at katten bliver dyrlægetjekket og testet for KatteAIDS/Katteleukæmi, og så bliver den selvfølgelig også vaccineret, øremærket, neutraliseret og registreret i Det Danske Katteregister. Herefter bliver katten kørt hjem igen. Katten er herefter din, og er derfor også dit ansvar både moralsk og økonomisk.

Se mere her

Prisen for en genudsætningskat er 650 kr. og dækker alt ovennævnte.
(Bemærk: Hvis du selv betaler for indfangningen, er beløbet for genudsætning udover indfangningsprisen).