fbpx Vildtlevende katte på havneplads | Kattens værn

VILDTLEVENDE HAVNEKATTE PÅ KATTEGATVEJ

Ejeren af en fiskehal i Nordhavn havde ringet til Kattens Værn. Det havde nemlig taget overhånd med vildkatte på pladsen. Internatsleder Rikke og katteinspektør Gitte kørte derud en tidlig morgen, og der stod mange katte allerede og ventede på at morgenmaden blev serveret. Rikke og Gitte fik frisk fisk af de ansatte derude til at lokke kattene med, for en kat ved fiskehal spiser ikke hvad som helst. 

Der gik ikke meget mere end 20 min. så havde de allerede indfanget de første otte katte. De sidste skulle lokkes lidt mere, specielt den ene kat, hvor Rikke var helt nede på knæ og bruge alle sine overtalelses-evner.

Samme dag kørte de derfra med 12 katte i alt, hvoraf to voksne hunkatte efter aftale skulle retur og genudsættes.

Gitte og dyrepasser Natascha tog efterfølgende derud igen, for én af hunkattene, som endnu ikke var indfanget, havde fået killinger. Heldigvis fandt de efter grundig søgen de tre små killinger og deres mor. 

Sagen sluttede ikke endnu, for én af pladsens gamle genudsættere var kommet til skade. Magda, der passer godt på kattene derude, havde selv fået indfanget den i et bur. Kattens Værn hentede ham og fik ham ind på vores katteklinik, hvor han blev behandlet og lappet sammen. Han fik 2 overnatninger, og så var han tip top klar til at vende tilbage til fiskehallen igen. Da inspektør Gitte kom retur med ham, viste Magda hvordan deres tre genudsætter-katte nyder livet hos dem. Her ses bl.a. billedet af Barbara i sin egen dedikerede kasse lige uden for indgangen, og der er vist ikke noget at tage fejl af.

Der blev i alt indfanget 19 katte ved fiskehallen, og selvom de fik god mad hver dag, var det langt fra alle der var sunde og raske. Det viser desværre tydeligt, at det er et hårdt liv at være vildkat, og det ikke kun er god mad der gør at en kat har det godt. Heldigvis kunne flere af kattene gå videre til vores internat, hvor de er blevet gjort klar til videreformidling.

Katte med sygdomme og gamle skader går desværre og lider i stilhed, og derfor er aflivninger desværre alt for ofte nødvendige i sager som disse. Skaderne har haft for store helbredsmæssige konsekvenser i for lang tid. Vi holder stærkt fast i vores arbejde om at sprede budskabet om vigtigheden af, at neutralisere katte. Kun således undgår vi at de ulykkelige omstændigheder ikke vokser ud af kontrol i forskellige områder. Læs mere om vores arbejde med vilde katte HER