Katteleksikon - Kattens Værn

Hvordan giver jeg min kat tabletter1

Hvordan giver jeg min kat tabletter?

Mange sygdomme kræver behandling med medicin, som f.eks. betændelsestilstande, der behandles med antibiotika. Desuden kan din kat få brug for ormekur, hvis den går ude og spiser mus og fugle eller har haft lopper.
Skrevet af Dyrlæge Therese Servé Wilbert for Kattens Værn

Kan jeg undgå, at give min kat tabletter?

Nej, ikke altid. Nogle typer medicin findes både i tabletform og i flydende form. Dette gælder f.eks. for smertestillende. Men langt de fleste typer medicin til kat er i tabletform.

Hvorfor skal min kat have tabletter?

Mange sygdomme kræver behandling med medicin, som f.eks. betændelsestilstande, der behandles med antibiotika. Desuden kan din kat få brug for ormekur, hvis den går ude og spiser mus og fugle eller har haft lopper.

Hvordan giver jeg min kat en tablet?

Sørg for, at alt er lagt frem og pillen taget ud af blisterpakningen, inden du tager din kat op.

Sæt dig på gulvet eller på en stol og tag katten ind til dig, så kattens bagpart vender ind mod din mave. Hvis katte vil væk vil de nemlig ofte prøve at bakke tilbage.

Hold forsigtigt om kattens pande med din venstre hånd (omvendt hvis du er venstrehåndet), så din håndflade hviler på kattens pande. Din fingre holder om overkæben.

Med højre hånd åbnes underkæben forsigtigt og pillen lægges helt bagerst på tungen.

Luk kattens mund sammen og hold den sammen, til katten slikker sig om munden, det betyder den har sunket pillen.

Hvis katten vil hoppe fra dig eller den kradser, kan du pakke den ind i et håndklæde eller tæppe.

Det er en god idé, at have en ekstra person til at hjælpe dig.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg ikke selv kan lægge pillen i munden på katten

Du kan bruge samme teknik som beskrevet ovenfor, men i stedet for at bruge fingrene til at placere pillen bagerst på tungen, kan du bruge en pille indgiver (se mere her). En pille indgiver er en lille stang, hvor pillen kan fikseres i den ene ende og i den anden ende er et stempel, der bruges til at skyde pillen ud med.

Du kan knuse pillen mellem to teskeer eller i en morter og give katten pillen i noget mad, den rigtig godt kan lide. Det er vigtigt kun at give pillen i en spiseskefuld mad, da du ellers risikerer, at katten ikke spiser hele portionen.

Du kan bede din dyrlæge om hjælp, nogle gange kan sygeplejersken hjælpe med at give tabletterne, men det kan stresse katten at blive transporteret hver dag. Så indlæggelse kan komme på tale, mens behandlingen står på.

    Facebook
    Email
    Print