Her kan du møde inspektørene

Kattens Værns katteinspektører indfanger de herreløse og vildtlevende katte.

Når du har kontaktet os med henblik på indfangning af en tilløbende kat, vil du efterfølgende blive kontaktet af en af vores lokale katteinspektører.
Inspektørerne laver en aftale med dig for selve indfangningen og kommer derefter ud og opsætter kattefælden.

Inspektørerne har alle stor erfaring med katte og vurderer således, hvordan kattene bedst kan indfanges og efterfølgende håndteres.

Nedenfor kan du møde den inspektør, der kører i dit område.

Nordsjælland

Katteinspektør Jan kører i området nordsjælland og nogle af hovedstadskommunerne.

Jan har arbejdet for Kattens Værn i over 30 år. Især med indfangning og vejledning til kolleger, samt andre tiltag som kunne gøre indfangning nemmere og bedre og mere skånsom for katten.

“Egentlig startede jeg som frivillig på internatet da Kattens Værn boede på Frederiksberg. Her gik jeg til hånde på internatet med fodring, rengøring og andet, og efter noget tid, var der et ledigt job som katteinspektør i København.

Jeg har altid godt kunne lide katte og deres væsen. Derfor har jeg også altid selv haft katte. Idag har jeg en 7-årig rødstribet kat som naturligvis er både øremærket og chippet.

Katte kan ikke kommanderes med – og finder sig ikke i noget, og det betyder en særlig indgang til de forskellige opgaver, når folk beder om hjælp med katte. Jeg mener absolut, at dyrene har et formål her blandt menneskene.

Jeg befinder mig godt i jobbets frihed og ser det som et plus, at kunderne kan huske jeg har hjulpet dem tidligere, og nyder den respekt der følger med opgaven.

Det værste er at folk ikke har forståelse og tålmodighed med dyr og selv begynder at jagte kattene uden omtanke.
Der er ikke sjovt at skulle være nødt til at aflive katte som egentlig sagtens kunne blive genudsat i områderne, og egentlig ha’ et godt liv derude… men det er ikke altid katten kan blive accepteret af beboere eller administrationen, der hvor indfangningen sker… og forvildede katte kan ikke bare flyttes rundt.

Det bedste er: Muligheden til at hjælpe dyrene og kontakten til kunderne på den bedste måde.
Jeg sætter stor pris på at Kattevenner rundt om i Danmark holder øje med kattene, og beder om hjælp når det er nødvendigt.”

København og Stevns

Katteinspektør Gitte dækker området København og Stevns.

Gitte startede i Kattens Værn i 2018 som internatsmedarbejder – og har kørt som katteinspektør siden 2019.

“Jeg har arbejdet med dyrværnsdyr i de seneste ti år og jeg elsker at være med til at forbedre de vilde kattes liv i Danmark og formidle viden og erfaringer om, hvad der bedst for kattene.
Og så nyder jeg at møde så mange forskellige og søde rekvirenter hver dag i forbindelse med mit arbejde. “

Midt- og vestsjælland

Katteinspektør Jonas dækker området Midtsjælland og Vestsjælland..

Jonas startede i Kattens Værn som inspektør februar 2022.

“Jeg er uddannet i zoo-branchen og inden jeg startede i Kattens Værn, har jeg i syv år arbejdet på Roskilde internat, som hører under Dyrenes Beskyttelse.
Jeg synes, at det er et meget spændende og vigtigt job at være katteinspektør. Mange af de katte jeg indfanger, har det rigtig dårligt, og jeg synes ikke, det er værdigt for en syg kat at leve for sig selv i den danske natur.
I mange af mine sager føler jeg også, at jeg gør en stor forskel for de involverede mennesker – f.eks hos dem, hvor de lige pludselig har alt for mange katte, fordi de eksempelvis ikke har fået kattene neutraliseret.
Det gør mig glad, at der er så mange mennesker, der oprigtigt bekymrer sig om vildkattene og vil dem det bedste, f.eks i form af genudsætning eller bare holder øje og bekymrer sig om kattene.
Jeg er meget glad for mit job som katteinspektør og synes, at Kattens Værn er en meget vigtig og topprofessionel dyreværnsforening.”

Katteinspektør

Vestsjælland

Katteinspektør Zarah Vestsjælland.

Zarah er startet som katteinspektør i Kattens Værn i 2023.

“Jeg har alle dage haft et hjerte for dyr og særligt dem i nød, eller dem der var lidt vanskelige.
Jeg nyder det alsidige i jobbet og brænder for den forskel man som inspektør gør. Både for mennesker og dyr.
Vi kan ikke redde hele verden, men vi kan gøre en verden til forskel for individet.”

Sydsjælland

Katteinspektør Helle kører i området Vordingborg/sydsjælland.

Helle har arbejdet for Kattens Værn siden 2006 og har med sin store erfaring altid et godt tag på de vildtlevende katte og forståelse for deres adfærd og behov. 

“Jeg hedder Helle og har været inspektør siden 2006. Jeg har prøvet lidt af hvert efterhånden og tror ikke meget kan overraske mig mere. Den dag jeg opdagede at vi har vildtlevende og herreløse katte i Danmark, der har brug for hjælp, valgte jeg at arbejde med dem og for bedre kattevelfærd. Jeg holder meget af katte og elsker at jeg kan gøre en forskel.”

Fyn og Langeland

Katteinspektør Thomas kører på Fyn og Langeland.

Thomas har været i Kattens Værn i knap et år nu og er rigtig glad for sit arbejde.

“Jeg har tidligere kørt som håndværker i mange år, men det kan kroppen ikke holde til mere og jeg har længe kunnet mærke, at jeg godt ville være med til at gøre en forskel og hjælpe alle de stakkels katte, som lever eller bliver efterladt i naturen.
Det er vigtigt for mig med en god dialog og hjælp til vores kunder eller hvis der kommer en forbi passerende, som mangler hjælp eller har et spørgsmål, så hjælper jeg også gerne der.
Jeg har selv to katte som jeg har reddet fra en syg kattemor.”

Syd- og sønderjylland

Katteinspektør Gitte kører i det sydlige Jylland.

Gitte har været i Kattens Værn i over ti år og har således en stærk erfaring i alle de situationer, man møder i jobbet som katteinspektør.

“Mit område er syd og Sønderjylland.

Arbejdet med de vildtlevende Katte, og kattearbejdet generelt, giver rigtig god mening for mig. Ikke to dage er ens, og man møder så mange mennesker og dyr på sin vej. Føler fra hjertet at Kattens Værns arbejde gør en forskel, og jeg er stolt af at være en del af teamet.”

Vest- og sydjylland

Katteinspektør Bodil er at finde på vejene i Vest-, syd og nordjylland.

Bodil er uddannet dyrepasser, og har arbejdet for Kattens Værn i 10 år.

“Jeg holder af arbejdet, når jeg hjælper de rigtigt syge katte. Derudover holder jeg af kommunikationen med dem jeg møder, og ikke mindst at høre deres historier. “

Østjylland

Katteinspektør Simone kører for os i Østjylland.

Simone er uddannet dyrepasser, og har før tiden hos Kattens Værn arbejdet i zoo-branchen, med alt fra krybdyr til rovfugle.

“Dyreværns arbejde har altid haft en stor betydning for mig, så da jobbet som katteinspektør bød sig, kunne jeg ikke sige nej.

Jobbet med herreløse og vildtlevende katte er både spændende og udfordrende, og ikke to dage er ens.
Vi gør en forskel for den gruppe af katte som ofte bliver overset.

Jeg er oftest at finde på vejene i Østjylland, men har også nogle dage om ugen som internatsmedarbejder i vores afdeling i Billund.”

Midt- og østjylland

Katteinspektør Louise kører for os i Midt- og østjylland.

Louise har været inspektør siden 2017 og bor centralt i Jylland ved Viborg med sin familie – og en stor dyreflok, som består af et hobbyhold af kvæg, heste, en hund og fire pragtfulde katte.

“Min baggrund er, at jeg er vokset op på landet, altid har haft mange dyr og altid arbejdet med dyr.

I 2008 blev jeg uddannet veterinær sygeplejerske, og har en del års erfaring både på smådyrs dyrehospital samt fra blandet praksis med store dyr. Alle de steder jeg har arbejdet, har kattene fyldt meget. For selv om man bor i hus, en lejlighed eller på landet – så er katten der, både som kæledyr og nyttedyr.

Jeg holder af mit arbejde i Kattens Værn, for her når vi ud til de katte, som lever løst og ingen tager ansvar for. Hos Kattens Værn tager vi alle kattene seriøst – dyreværnsarbejdet er vigtigt, og det at øge dyrevelfærden er vores mærkesag. “

Nord- og midtjylland

Katteinspektør Louise er tilknyttet vores internat i Aalborg.

Louise er uddannet dyrepasser.

“Som katteinspektør i Kattens Værn er ikke to dage ens, hvilket er spændende og udfordrende. Jeg holder rigtig meget af, at kunne gøre en forskel for de katte, som har brug for vores hjælp – samt kunne hjælpe de mange mennesker, vi møder på vores vej.”

Nordjylland

Katteinspektør Jørn er på hjemmebane i nordjylland.

Jørn er startet i Kattens Værn maj 2023.

“Jeg har arbejdet indenfor landbruget hele mit liv og passet køer, grise, høns og mink. Jeg har været selvstændig minkavler i 39 år, og jeg bor selv på en gård med gæs og tre katte.

Arbejdet ved Kattens Værn er spændende og jeg kan lide, at der ikke er to dage, der er ens, da jeg møder mange forskellige mennesker. Nogen har lyst til at være foderværter og tage ansvar for katten, og sådan et samarbejde er givende.

Jeg føler derfor, at jeg kan være med til at gøre en forskel for alle de vildtlevende katte.”