Katteleksikon - Kattens Værn

Hvordan laver jeg en sovefoderkasse til en vild kat2

Hvordan laver jeg en sove-/foderkasse til en vild kat?

Du kan købe et andehus eller andet færdigbygget hus eller du kan bygge et selv.
Skrevet af Dyrlæge Therese Servé Wilbert for Kattens Værn

Kassen

Du kan købe et andehus eller andet færdigbygget hus eller du kan bygge et selv.

Det er vigtigt, at det placeres løftet over jordniveau, både for at isolere fra kulde, men også for at mindske fugt og råd.

En billig flamingokasse fra byggemarkedet er ganske udmærket. Du skærer et passende hul i siden og indretter med bundmateriale f.eks. hø/halm via låget i toppen.

Da kassen er meget let, er det vigtigt at lægge noget tungt på toppen, så den ikke blæser væk. Denne type kan godt stå direkte på jorden, da flamingoen har isolerende effekt og ikke kan opsuge fugt.

Se flere eksempler nederst på siden.

Tilsyn/overvågning

Husk at tilse kassen ofte og skifte bundmateriale samt rengøre kassen. Katten kan være våd når den går ind i kassen for at sove, hvorved bundmaterialet bliver vådt og den kan tillige have lopper, som vil opformere sig, hvis ikke bundmaterialet skiftes og kassen rengøres.

Hvis du vil se om kassen bliver brugt og observere hvilke katte der benytter den, kan du opsætte et vildtkamera, der optager kun når der er bevægelse og som også optager om natten med infrarødt.

Fodring

Sæt ikke foder i mindre kasser/huse, da katten formentlig vil vælge kassen/huset fra som soveplads, hvis der ligger foderester og vand.

Lav i stedet en kasse mere, som katten kan spise i, eller giv foder under f.eks. et halvtag. I de store kasser kan der være plads til både foder- og soveplads.

Pas på ikke at overfodre, så foderet bliver fordærvet, vådt og tiltrækker rotter, fugle mv.

 

    Facebook
    Email
    Print