Katteleksikon - Kattens Værn

Vinduer1

Katte og vinduer

Som katte-ejer er det meget vigtigt, at være ekstra opmærksom når man lufter ud. Når vinduerne står åbne, kan katten komme galt afsted på flere forskellige måder.

Som katte-ejer er det meget vigtigt, at være ekstra opmærksom når man lufter ud. Når vinduerne står åbne, kan katten komme galt afsted på flere forskellige måder.

Din kat kan falde ud af vinduet

Katte har jægerinstinkter, og er nysgerrige af natur. En flue kan være den perfekte mulighed for, at få sig en rask lille jagt i stuen. Desværre er vinduerne også et sted hvor fluen typisk søger hen når den er indenfor. Når vinduet står åbent eller på klem, ser vi desværre mange katte, der glemmer hvor langt ned der kan være når fluen skal fanges.

Kattens Værns katteinspektør Jan beretter: “når en kat falder ud af et vindue fra 3. sal, kan den selvsagt falde ned og komme slemt til skade. Det er aldrig rart, at bringe en kat med brækkede ben til vores dyrlæger. I bedste tilfælde går det godt, og katten lander heldigt uden at komme til skade.

Men hvad skal katten dog gøre når den aldrig før har været udenfor, og ikke kan komme tilbage ind i boligen når det er en etage-ejendom? Jeg ser mange eksempler på katte, der hermed løber væk og ender med at leve som vildkatte. Det er et farligt liv for en kat at begynde på, når man før har været en tam huskat, som er vant til at få maden serveret og har en varm sofa at putte sig i”.

Din kat kan komme slemt i klemme

Katten kan komme i klemme i et vindue, og den kan komme til skade i kampen for at slippe fri. I værste tilfælde bliver den kvalt. Vi gør derfor meget ud af, at oplyse om vigtigheden af at være opmærksom på hvor galt det kan gå, når man glemmer sine vinduer. 

Altansikringer/altandørsgitre

Har du altan og ønsker du, at gøre den til et værested hvor din kat også kan få lov at tilbringe tid og hygge sig? Så er det vigtigt at sikre altanen så ikke kan falde ned. Vi har desværre alt for stor erfaring med katte, der er kommet slemt til skade og, i nogle tilfælde, ikke står til at redde.

    Facebook
    Email
    Print